Utánozhatatlan fagyiszendvics
Utánozhatatlan fagyiszendvics
Hozzávalók 4 személyre
Fagyialap
- 15 dkg eper
- 1-2 ek. cukor
- 2 tk. balzsamecet
- 4 púpos ek. natúr krémsajt
- 3 tk. porcukor (vagy több ízlés szerint)
- 1 kk. vaníliakivonat (elhagyható)
- 6 ek. habtejszín
Zabkeksz
- 12 dkg liszt
- 10 dkg zabpehely
- 1 tk. sütőpor
- 2 ek. cukor
- 10 dkg puha vaj
- 1 tojás
Elkészítés:
A házi fagyiszendvicset a klasszikus sajttorta ihlette, ezért sajtkrémes-epres fagyi kerül zabkekszek közé.
A zabkekszhez a zabpelyhet aprítógépben finomra aprítom, majd a többi hozzávalóval egy tálba teszem, és összegyúrom. A tésztagombócot kb. egy órára hűtőbe teszem fóliába csomagolva. Utána lisztezett munkafelületen vékonyra nyújtom, és 12 nagy kört szaggatok belőle a fagyiszendvicsekhez. Lehet pohárral, vagy desszertgyűrűvel szaggatni a köröket; én 7 cm átmérőjű desszertgyűrűvel szaggattam. A maradék tésztából egyszerűen diónyi darabokat csípek, majd a két kezem között kilapítom koronggá. 180 fokon, kb. 20 percig, pirulásig sütöm. Hagyom kihűlni, majd légmentesen zárható dobozban tárolom.
Jöhet a fagyialap. Az epret megtisztítom, majd a nagyobb darabokat félbe/negyedekbe vágom, és sütőpapírral bélelt tepsin szétterítem. Megszórom a cukorral és a balzsamecettel, kicsit összeforgatom, majd 150 fokon 30-40 percig sütöm. Hagyom kihűlni. Utána a sült epret, a sajtot, a porcukrot, a vaníliakivonatot és a habtejszínt összeturmixolom.
Én desszertgyűrűkben állítottam össze a fagyiszendvicseket: a gyűrűk alját-oldalát alufóliával kibélelem, alulra egy kekszet teszek, rá a fagyialapból adagolok, majd újabb keksz jön. Alufóliával befedem a gyűrűk tetejét, és egy tálcán megy a fagyasztóba. Másik lehetőség, hogy először fagyigépben kikeverjük a fagyialapot, vagy dobozba téve kicsit fagyasztjuk. Majd amikor már sűrűbb állagúra fagy, rákanalazzuk a kekszekre, és óvatosan rányomjuk a második kekszet a tetejükre, majd a szendvicseket egy dobozban vagy tálcán addig fagyasztjuk, míg a fagyi teljesen megfagy. A fagyott jégkrémszendvicseket utána érdemes egy zárható mikródobozban tárolni a fagyasztóban, és fogyasztás előtt 5-10 perccel kivenni a fagyasztóból.
Ez a mennyiség kb. 6-8 fagyiszendvicshez elég.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept