Puncsos sütemény
Puncsos sütemény
Hozzávalók 12 személyre
- 50 dkg liszt
- 1 cs sütőpor
- 25 dkg vaj/margarin
- 20 dkg cukor
- 2 tojássárgája
- 4,5 dl tej
- 10 dkg vaj/margarin
- 10 dkg cukor
- 3-3 ek rum, baracklekvár és kakaópor
- 4 tojásfehérje
- 20 dkg cukor
- kakaópor
Elkészítés:
A tésztához a lisztet és a sütőport a vajjal elmorzsoljuk, majd a cukorral, a tojások sárgájával és 1,5 dl tejjel összegyúrjuk. Lisztezett deszkán 3 db, kb. 30x30 cm-es lappá nyújtjuk, és sütőpapírral bélelt tepsiben, előmelegített sütőben, egyenként kb. 12 percig sütjük. Ha kihűltek, az egyiket összetörjük és a maradék tejjel leforrázzuk. A krémhez a vajat a cukorral habosra keverjük, a rummal, a baracklekvárral és a kakaóporral ízesítjük, majd az előzőekhez adjuk. A krémet a két tésztalap közé kenjük. A tetejére a habbá vert tojásfehérjét vízgőzre állítjuk, és a cukorral 4-5 percig tovább verjük, a tésztára kenjük, majd kakaóporral megszórjuk.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept