Kókusz-ribizli jégkrém
Kókusz-ribizli jégkrém
Hozzávalók 2 személyre
Fagyialap
- 1 dl habtejszín
- 4 dkg kókuszreszelék
- 1 ek. xilit/cukor
- 2 púpos evőkanál natúr sajtkrém
- 2 ek. ribizlilekvár (vagy bármilyen tetszőleges ízű, sűrűbb lekvár)
Csokiburok
- 5 dkg étcsokoládé
- 2 dkg kakaóvaj
Elkészítés:
A habtejszínbe beleöntöm a kókuszreszeléket és a xilitet, majd összemelegítem. Hagyom először szobahőmérsékleten kihűlni, majd hűtőben teljesen hidegre hűtöm. A kókuszos alapot összeturmixolom a krémsajttal, majd az alapot a jégkrémformákba kanalazom, de nem töltöm ezúttal teljesen tele a formát, 3-4 mm-nyi helyet hagyok. A lekvárt nejlonzsákba töltöm, a végét kivágom, és a nejlon végét picit belenyomom a kókuszos alapkrémbe, és egy csíkban lekvárt adagolok minden mélyedésbe, majd villával picit még márványosra húzom. A formát érdemes óvatosan a pulthoz ütögetni, hogy szépen eligazodjon a fagyialap. A formát fagyasztóba teszem, és megfagyasztom.
A burokhoz az étcsokit a kakaóvajjal összeolvasztom, egy bögrébe öntöm, a bögrét megdöntöm, és egyenként megmártom-forgatom benne a fagyott jégkrémeket. Az esetleges csokizási hiányosságokat kiskanállal javítom. Amint egy jégkrémet becsokiztam, a burkot rögtön megszórom egy kevés kókuszreszelékkel, amíg még nem kötött meg a csoki teljesen - sietni kell, mert a fagyos jégkrémen gyorsan megszilárdul.
Ez a mennyiség 4 mini jégkrémhez elég, nagyobb formához duplázni érdemes!
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept