Sajtkrémes Kifli

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Sajtkrémes Kifli

Hozzávalók 4 személyre

  • 50 dkg liszt
  • 2 pohár tejföl
  • 25 dkg margarin
  • 1 csomag sütőpor
  • 4-5 mokkáskanál só (ízlés szerinti adagolás)
  • 2 db tömlős natúr sajtkrém
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet a sóval és a sütőporral elkeverjük, majd összemorzsoljuk a lágy margarinnal, végül a tejföllel összegyúrjuk. Lisztezhetjük kicsit a kezünket, ha nagyon ragad, de ne szórjunk hozzá túl sokat. Lényeg, hogy kellemesen lágy maradjon a tésztánk. Osszuk négy cipóra, tegyük lisztezett tálba a többit, amíg az egyikkel dolgozunk.
Nyújtsuk vékony, kerek lappá a cipót, majd lisztbe dugott késsel vágjuk félbe, negyedbe, majd nyolcadba. Kenjük meg a sajttal (ne sajnáljuk tőle), és a széles végétől kezdjük el felhajtogatni, és kicsit hajlítsuk meg, hogy kifli formája legyen. Rakosgassuk a margarinnal kikent, lisztezett tepsikbe, és vékonyan kenjük le tojással. 180 fokon 20-25 perc alatt szép aranyszínűre sütjük.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük