Pacalpörkölt burgonyával

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Pacalpörkölt burgonyával

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 kg konyhakész pacal
  • 4 közepes vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 babárlevél
  • ízlés szerint só, fekete- és fehérbors
  • pirospaprika
  • lecsós alap

Elkészítés:

Bár konyhakész pacalt vettem, első lépésként egy kicsit előfőztem, abáltam. A pacalt felengedtem vízzel, beletettem a babérlevelet és főztem 10-15 percig, majd leszűrtem (a babérlevél maradjon benne).
A vöröshagymát apró kockákra vágtam, üvegesre pirítottam, hozzáadtam a kis darabokra vágott fokhagymát is, és fűszereztem (só, bors). Ezután, hozzáadtam a lecsós alapot. Vagy frissen paradicsomot és paprikát, vagy pedig télire eltett lecsóból 2-3 kanálnyit. A lecsós alap elhagyható, de mint tudjuk, isteni ízt kölcsönöz a pörköltnek.
Beletettem a pacalt, pirospaprikával színeztem, összekevertem, felöntöttem vízzel és megfőztem. A főzési idő lehet 1-2 óra is (nekem most annyi volt), de lehet 3-4 vagy több is, ez a pacaltól függ. Mindig nézzük, hogy milyen és persze kóstoljuk is, ha szükséges sózzuk.
Köretnek mellé a legjobb a sós vízben főzött burgonya, de adjunk mellé friss kenyeret is.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük