Magyaros sertésragu
Magyaros sertésragu
Hozzávalók 4 személyre
- fél dl olaj
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 60 dkg sertéskaraj vagy comb vagy lapocka
- só
- őrölt bors
- 1 csipet sáfrányos szeklice
- 50 dkg újburgonya
- 2 db paradicsom
- 1 db hegyes zöldpaprika
- 3 szál zellerzöld,
Elkészítés:
Forró olajon megpirítjuk az aprított vöröshagymát, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a kockákra darabolt húst, és fehéredésig sütjük.Felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje, sóval, borssal, szeklicével fűszerezzük, és fedővel letakarva félpuhára pároljuk. Hozzáadjuk a nagyobb darabokra vágott burgonyát, a paradicsomot, és a szeletelt zöldpaprikát, fedő nélkül készre főzzük. Aprított zellerzölddel ízesítjük.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept