Tojáspástétomos „répa”
Tojáspástétomos „répa”
Hozzávalók 4 személyre
- 5 db tojás keményre főzve, ledarálva
- 5 dkg füstölt szalonna ledarálva
- 1 teáskanálnyi reszelt vöröshagyma
- 1 teáskanál mustár
- 1 evőkanál tejföl
- csipetnyi őrölt bors
- ízlés szerint só
- petrezselyem
- 8-10 szelet feketeerdei sonka
- díszítéshez rozmaringág vagy petrezselyemzöld
Elkészítés:
A tojást a szalonnával, a hagymával, a mustárral és a tejföllel összekeverjük. Sózzuk, borsozzuk és apróra vágott petrezselyemzölddel ízesítjük, majd a hűtőbe téve picit megdermesztjük.A sonkaszeletekre egy-egy evőkanálnyi pástétomot teszünk, majd tölcséralakban úgy tekerjük
fel, hogy az répa formát kapjon. Ezt a hatást még fokozhatjuk a „répa” végébe szúrt rozmaringágacskával, vagy petrezselyemzölddel. Ebben a formában tálalhatjuk a körözöttet, vagy a tormakrémet is a húsvéti
asztalon, de akár adhatunk mellé franciasalátát is.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept