Horty lepény
Horty lepény
Hozzávalók 12 személyre
Tészta
- 1 kg liszt
- 25 dkg margarin
- 3 tojás
- 25 dkg cukor
- 1 cs. sütőpor
- 2 dl tej
Krém
- 6 tojás
- 1,5 l tej
- 6 ek. liszt
- 2 cs. vaníliás cukor
Szóráshoz
- porcukor
Elkészítés:
Tészta
A lisztben elkeverem a sütőport és a cukrot. Hozzáadom a margarint és elmorzsolom benne. Majd a 3 egész tojást is beleteszem és összekeverem. Végül hozzáadom a tejet és összegyúrom. (Nekem elég volt a 2 dl tej, de a liszttől függ, hogy kevés vagy sok-e a 2 dl). Fél órát pihentetem, majd 6 felé osztom, egyesével kinyújtom és kisütöm őket. Vigyázat, nagyon törékenyek lesznek a lapok!!!
Krém
A cukrot, a vaníliás cukrot és a lisztet összekeverem, majd egy kevés tejjel csomómentesre kikeverem. Hozzáadom a tojássárgáját, ezt is elkeverem, majd felöntöm a maradék tejjel. A tojásfehérjét habbá verem. Fölforralom, kb. 1-2 percig főzöm, elzárom alatta a lángot, majd a kemény habbá vert tojásfehérjét óvatosan belekeverem. Még melegen a lapokra kenem, és egy éjszakán át hagyom pihenni. Ez idő alatt a lapok megpuhulnak, majd porcukorral megszórom és kockákra vágva kínálom.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept