Málnás-citromos panna cotta

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Málnás-citromos panna cotta

Hozzávalók 6 személyre

  • (6 db formához)
  • 2,5 dl málnapép
  • 5 g zselatin(por)
  • 3 dl tej
  • 2 dl tejszín
  • 3-4 ek porcukor
  • 1 citrom leve
  • reszelt citromhéj
Recept idők

Elkészítés:

A málnát ízlés szerinti mennyiségű cukorral, vaníliás cukorral, és őrölt fahéjjal főzzük pár percig, majd egy szitán passzírozzuk át.

Ezután forraljuk fel, majd vegyük le a tűzről, és állandó keverés mellett adjuk hozzá az 5 g zselatint. Kézi habverővel keverjük simára, majd egyenlően elosztva öntsük bele a formákba.
Hagyjuk langyosra hűlni, majd tegyük be a hűtőbe, hogy teljesen megdermedjen.

A tejet, a tejszínt, a vaníliás cukrot, a porcukrot, (ízlés szerint tehetünk bele több cukrot is) a citromlevet, és reszelt citromhéjat keverjük össze, majd hevítsük forráspontig. (Közben többször keverjük meg!)
Ezután vegyük le a tűzről, majd állandó keverés mellett adjuk hozzá a 10 g zselatint. Kézi habverővel keverjük simára, hűtsük ki.

A hűtőből vegyük ki a formákat, óvatosan öntsük a megdermedt málna tetejére a kihűtött keveréket.
Ezután tegyük vissza a hűtőbe, hogy a citromos rész is teljesen megdermedjen.

Tálalás előtt a formákat pár pillanatra mártsuk bele meleg vízbe, majd fordítsuk rá a tányérra, és óvatosan vegyük le formákat.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük