Málnás-citromos panna cotta
Málnás-citromos panna cotta
Hozzávalók 6 személyre
- (6 db formához)
- 2,5 dl málnapép
- 5 g zselatin(por)
- 3 dl tej
- 2 dl tejszín
- 3-4 ek porcukor
- 1 citrom leve
- reszelt citromhéj
Elkészítés:
A málnát ízlés szerinti mennyiségű cukorral, vaníliás cukorral, és őrölt fahéjjal főzzük pár percig, majd egy szitán passzírozzuk át.
Ezután forraljuk fel, majd vegyük le a tűzről, és állandó keverés mellett adjuk hozzá az 5 g zselatint. Kézi habverővel keverjük simára, majd egyenlően elosztva öntsük bele a formákba.
Hagyjuk langyosra hűlni, majd tegyük be a hűtőbe, hogy teljesen megdermedjen.
A tejet, a tejszínt, a vaníliás cukrot, a porcukrot, (ízlés szerint tehetünk bele több cukrot is) a citromlevet, és reszelt citromhéjat keverjük össze, majd hevítsük forráspontig. (Közben többször keverjük meg!)
Ezután vegyük le a tűzről, majd állandó keverés mellett adjuk hozzá a 10 g zselatint. Kézi habverővel keverjük simára, hűtsük ki.
A hűtőből vegyük ki a formákat, óvatosan öntsük a megdermedt málna tetejére a kihűtött keveréket.
Ezután tegyük vissza a hűtőbe, hogy a citromos rész is teljesen megdermedjen.
Tálalás előtt a formákat pár pillanatra mártsuk bele meleg vízbe, majd fordítsuk rá a tányérra, és óvatosan vegyük le formákat.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept