Tormás virslileves
Tormás virslileves
Hozzávalók 4 személyre
- 4 szál sárgarépa
- 3 szál petrezselyemgyökér
- 1 közepes fej hagyma
- 10 dkg szalonna
- 2 pár virsli
- 1 deci főzőtejszín v. tejföl (ízlés szerint)
- 1-2 evőkanál liszt
- só
- leveskocka ízlés szerint
- bors
- petrezselyemzöld
- 2 evőkanál reszelt torma
Elkészítés:
A kockára vágott szalonnát zsírjára sütjük, a pörcöt kiszedjük. A szalonnazsíron a nagyon apróra vágott hagymát üvegesre fonnyasztjuk, hozzáadjuk a leveszöldséget, felöntjük pici vízzel, puhára pároljuk, majd 1 liter vízzel felöntjük, beletesszük a leveskockát, a fűszereket.
A tejszínt (tejfölt) elkeverjük a tormával, a liszttel, esetleg pici tejet is önthetünk hozzá, ezzel behabarjuk a levest.
A felkarikázott virslit is hozzáadjuk, jól kifőzzük, a végén az apróra vágott petrezselyemzölddel megszórjuk. Lehet beleszaggatni 1 tojásból készült nokedlit, így még tartalmasabb, laktatóbb lesz a leves.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept