Kakukkfüves-hagymás lepény
Kakukkfüves-hagymás lepény
Hozzávalók 8 személyre
Tészta
- 30 dkg liszt
- csipet só
- 2,5 dkg élesztő
- 1 tk. cukor
- 2 ek. olaj
Töltelék
- 2 tojás
- 1 nagy pohár tejföl
- só
- bors
- 30 dkg lilahagyma
- 1 csokor zöldhagyma
- 1 csokor kakukkfű
Elkészítés:
A lisztet egy tálba szitáljuk, és mélyedést nyomunk a közepébe. Az élesztőt a mélyedésbe morzsoljuk, majd 1,5 dl meleg vízzel, a cukorral és egy kevés liszttel összekeverjük. Letakarva, meleg helyen 20 percig hagyjuk kelni. Azután belekeverjük a sóval elvegyített olajat, majd az egészet sima tésztává dagasztjuk, és letakarva 1 órát kelesztjük. A tojásokat elhabarjuk a tejföllel és a sóval, borssal ízesítjük. Lisztezett deszkán kinyújtjuk a tésztát, majd egy sütőpapírral bélelt nagy tepsibe terítjük. A tésztát egyenletesen megkenjük a tojásos tejföllel, majd elosztjuk rajta a vékony szeletekre vágott lilahagymát, a darabokra vágott zöldhagymát, és az aprított kakukkfüvet. A lepényt 200 fokra előmelegített sütőben, 35-40 percig sütjük. Langyosan kínáljuk.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept