Tojáshabos krémes

Tojáshabos krémes
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha marad 1-2 tojásfehérjénk pluszba, ebbe a süteménybe elhasználhatjuk.

Tojáshabos krémes

Hozzávalók 12 személyre

  • 8 tojássárga
  • 20 dkg cukor
  • 20 dkg liszt
  • 1 cs. sütőpor
  • 2 ek. kakaó
  • 12 ek. víz
  • 2 evőkanál olaj

A krémhez és a habhoz

  • 10 tojásfehérje
  • 15 ek. cukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 3 cs. vaníliás ízű pudingpor
  • 9 dl tej
Recept idők

Elkészítés:

A tojások sárgáját kikeverjük jó habosra a cukorral.
Hozzáadjuk a vizet, az olajat, majd hozzádolgozzuk a sütőporos lisztet, amibe a kakaóport is belekevertük.
Előmelegített sütőben, sütőpapíros tepsiben, közepes hőfokon kb. 170 fokon süssük kb. 15- 20 percig a piskótát.

A krémhez a pudingporból és a tejből a megszokott módon készítsünk pudingot, és jól sűrítsük be.
A tojások fehérjét a cukorral verjük jó kemény habbá. A még forró pudingot keverjük össze a fele tojáshabbal.
A krémet rákenjük a piskóta tetejére majd, a tojáshabot is kenjük a krém tetejére. Tegyük vissza a sütőbe a süteményt további 10-15 percre, kb 150 hőfokon süssük, szárítsuk.
Ha picit megpirul a tetején a tojáshab, akkor vegyük ki majd, hagyjuk teljesen kihűlni.
Éles késsel szeleteljük.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük