Narancsos, sárgarépa dzsem
Ez egy télen is elkészíthető, nagyon finom és egészséges lekvár. Különösen ajánlom a farsangi fánkhoz! Nekem ebből a mennyiségből 3 üveg lekvár lett!
Narancsos, sárgarépa dzsem
Hozzávalók 12 személyre
- 1 kg sárgarépa
- 50 dkg kristálycukor
- 2 db citrom
- 1 rúd vanília
- 1 fiola narancsaroma
Elkészítés:
A répákat megmossuk, megtisztítjuk. Egyforma, fél cm vastag karikákra vágjuk. Lábosba tesszük, hozzáadjuk a darabokra tört vaníliarudat és a citrom lereszelt, sárga héját. Ráöntünk 2 dl vizet, és fedő alatt puhára pároljuk, botmixerrel pürésítjük. Közben a cukrot 2 dl vízzel és a citromok kicsavart levével felforraljuk, majd a párolt sárgarépát levével együtt beleforgatjuk. Ezután belekeverjük a narancsaromát, és azonnal, tűzforrón üvegekbe töltjük. Rögtön lekötjük, és 24 órán keresztül száraz gőzben hagyjuk.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept