Narancsos-fűszeres sütőtöklekvár
Narancsos-fűszeres sütőtöklekvár
Hozzávalók 2 személyre
- (3 kisebb üveghez)
- 60 dkg felkockázott sütőtök
- 60 dkg filézett narancs
- 40 dkg xilit (v. cukor)
- 1 citrom leve
- 2 tk reszelt gyömbér
- 1 mk őrölt fahéj
- 4-5 db szegfűszeg
- 1 cs vaníliás cukor (v. 1 tk vaníliaaroma)
- 1 cs dzsemfix
- 2 dl víz
Elkészítés:
A felkockázott sütőtökhöz adjuk hozzá a kifilézett narancsot, a reszelt gyömbért, a szegfűszeget és az őrölt fahéjat, majd főzzük puhára. (A narancson ne maradjon fehér rész, úgy pucoljuk meg.)
Amikor a sütőtök már teljesen puhára főtt, szedjük ki a szegfűszeget, majd botmixerrel pépesítsük.
Ezután adjuk hozzá a citromlevet, az xilitet (v. ízlés szerint cukrot) és a dzsemfixet, majd keverjük simára.
Tegyük vissza a tűzre, majd állandó kevergetés mellett melegítsük forráspontig, és főzzük még 1-2 percig.
Az elkészült lekvárt ezután töltsük üvegekbe, zárjuk le, majd tegyük száraz dunsztba, és úgy hagyjuk kihűlni.
A narancsos-fűszeres sütőtöklekvárt tehetjük süteményekbe, megtölthetjük vele a palacsintát, de kínálhatjuk reggelire pirítós mellé is.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept