Kukorica-krémleves

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Kukorica-krémleves

Hozzávalók 2 személyre

  • 1 db konzerv kukorica (lehet fagyasztott is)
  • 1 kisebb vöröshagyma
  • 5 dkg vaj
  • 1 ek olívaolaj
  • 1,5 dl tej
  • 1,5 dl főzőtejszín (20%-os)
  • 10 dkg mascarpone (v. tejszínes krémsajt)
  • 1 db erőleveskocka
  • 1 csipet szerecsendió
  • 1 mk őrölt kömény
  • 1 csipet őrölt fehér bors
  • só (ízlés szerint)
Recept idők

Elkészítés:

A kukoricát öntsük bele egy szűrőbe, majd alaposan csepegtessük le. A vöröshagymát vágjuk fel apróra, majd a vaj és az olívaolaj keverékén pároljuk üvegesre.

Ezután adjuk hozzá a lecsepegtetett kukoricát, majd ízlés szerint sózzuk, szórjuk meg a fűszerekkel, morzsoljuk hozzá a leveskockát, és alaposan keverjük össze.

Ezután öntsük fel a tejjel, és a főzőtejszínnel, majd főzzük pár percig. (Nem szabad sokáig főzni, mert a kukorica megkeményedik.)

Az elkészült levest turmixoljuk le, majd egy szűrőn szűrjük át. Végül keverjük hozzá a mascarponét, ha szükséges még ízesítsünk utána, majd állandó keverés mellett melegítsük forráspontig. Ekkor vegyük le a tűzről, majd tálalásig tartsuk melegen.

Tálalás előtt merjük a levest tányérba, majd szórjuk meg apróra vágott petrezselyemzölddel, és úgy kínáljuk. Ízlés szerint kínálhatunk mellé ropogósra sült leveles tésztát is.

1
2

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük