Kukorica-krémleves
Kukorica-krémleves
Hozzávalók 2 személyre
- 1 db konzerv kukorica (lehet fagyasztott is)
- 1 kisebb vöröshagyma
- 5 dkg vaj
- 1 ek olívaolaj
- 1,5 dl tej
- 1,5 dl főzőtejszín (20%-os)
- 10 dkg mascarpone (v. tejszínes krémsajt)
- 1 db erőleveskocka
- 1 csipet szerecsendió
- 1 mk őrölt kömény
- 1 csipet őrölt fehér bors
- só (ízlés szerint)
Elkészítés:
A kukoricát öntsük bele egy szűrőbe, majd alaposan csepegtessük le. A vöröshagymát vágjuk fel apróra, majd a vaj és az olívaolaj keverékén pároljuk üvegesre.
Ezután adjuk hozzá a lecsepegtetett kukoricát, majd ízlés szerint sózzuk, szórjuk meg a fűszerekkel, morzsoljuk hozzá a leveskockát, és alaposan keverjük össze.
Ezután öntsük fel a tejjel, és a főzőtejszínnel, majd főzzük pár percig. (Nem szabad sokáig főzni, mert a kukorica megkeményedik.)
Az elkészült levest turmixoljuk le, majd egy szűrőn szűrjük át. Végül keverjük hozzá a mascarponét, ha szükséges még ízesítsünk utána, majd állandó keverés mellett melegítsük forráspontig. Ekkor vegyük le a tűzről, majd tálalásig tartsuk melegen.
Tálalás előtt merjük a levest tányérba, majd szórjuk meg apróra vágott petrezselyemzölddel, és úgy kínáljuk. Ízlés szerint kínálhatunk mellé ropogósra sült leveles tésztát is.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept