Töltött paprika
Töltött paprika
Hozzávalók 4 személyre
- 70 dkg darált sertéshús
- 15 dkg rizs
- só
- bors
- cukor
- 1 szál zellerlevél
- 1 fej hagyma
- 1 l sűrített paradicsom
- 8 db TV paprika
- rizsliszt a habaráshoz (Kb 2-3 ek)
Elkészítés:
A rizst sós vízben félkeményre főzzük (ha maradt ki előző napról rizsköret, itt elhasználható). A darált húst összekeverjük a sóval, borssal, majd a főtt rizst is beledolgozzuk. Alaposan összegyúrjuk. A paprikákat megmossuk, kicsumázzuk, és az üregbe töltjük a hústölteléket. Egy lábasban sós vizet forralunk, a megtöltött paprikákat beletesszük és 15 percig főzzük lassú tűzön. Külön edényben elkészítjük a paradicsommártást hozzáadva a hagymát és a zellerlevelet is, ezeket tálalás előtt kidobjuk. A legvégén megkóstolom, és ízlés szerinti cukorral, eritrittel édesítem.
A paradicsommártáshoz a sűrített paradicsomot a paprika főzőlevével hígítom fel úgy, hogy kb. 2-2,5 liter mártás legyen.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept