Hajdinasaláta

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Hajdinasaláta

Hozzávalók 4 személyre

  • 40 dkg hajdina
  • 4 dl víz
  • 1 csipet só
  • 4 evőkanál tökmagolaj
  • 2 db kaliforniai paprika
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 tk oreganó/friss oreganó levelei
  • 1 fej saláta
Recept idők

Elkészítés:

A vizet a sóval felforraljuk, majd egy jól zárható edényben az előzetesen leöblített hajdinára öntjük. Az edényt lezárjuk, és egy éjszakára állni hagyjuk. Reggelre puha, pergő, fogyasztható hajdinaszemeket kapunk. Meglocsoljuk a tökmagolajjal, és alaposan átforgatjuk benne. A petrezselyemleveleket és az oreganót apróra vágjuk, és a hajdinához keverjük. A paprikákat kimagozzuk, majd apró kockákra vágjuk, és ezek hozzáadásával fejezzük be a salátánkat. Friss fejessalátával tálaljuk.
Önmagában vacsoraétel, de sült húsok mellé köret is lehet.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük