Ropogós diós-zabpelyhes keksz
Ropogós diós-zabpelyhes keksz
Hozzávalók 4 személyre
- 10 dkg zabpehely ledarálva
- 2 dkg nyírfacukor
- 1 mokkáskanál sütőpor
- 5 dkg margarin vagy vaj
- 1 db tojássárga
- rumaroma ízlés szerint
- 10 dkg darált dió
- 1 marék mazsola
- csipet só
- 1 evőkanál tejföl
- 1 tábla étcsokoládé
Elkészítés:
A hozzávalókat (a csoki kivételével) összegyúrjuk, amíg össze nem áll a tészta. Egy tepsibe sütőpapírt teszünk, kis gombócokat formázunk a tésztából, melyeket ellapítunk a tenyerünkkel, majd tepsibe sorakoztatjuk egymástól kicsit távol. 170 fokra előmelegített sütőbe toljuk kb. 12 percre, s világosra sütjük. Közben megolvasztjuk a csokoládét, a kihűlt kekszeket félig megmártjuk a csokiban, s rácson megszárítjuk.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept