Mákos fánk meggyszósszal

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A klasszikus szalagos fánktól kicsit eltérő recept. Egy nagyszerű fánk, különleges ízvilágával.

Mákos fánk meggyszósszal

Hozzávalók 4 személyre

  • 40 dkg liszt+ a nyújtáshoz
  • 10 dkg darált mák
  • csipet só
  • 5 dkg puha vaj/margarin
  • 2,5 dl tej
  • 5 dkg cukor
  • 3 dkg friss élesztő
  • 3 tojássárgája
  • olaj a sütéshez

A szószhoz

  • 2,5 dl meggylé
  • 6 dkg cukor
  • 10 dkg magozott meggy
  • fél csomag vaníliás pudingpor
Recept idők

Elkészítés:

1. A tésztához keverőtálba tesszük a lisztet, a mákot, a sót, a puha vajat/margarint. A tejet meglangyosítjuk a cukorral, felfuttatjuk benne az élesztőt, majd a tojássárgájával együtt a lisztes részhez adjuk. Sima, lágy tésztává dagasztjuk, letakarva 20 percig kelesztjük.

2. A megkelt tésztát kissé átdolgozzuk, lisztezett munkalapon 2-3 cm- vastagra nyújtjuk. 7-8 cm átmérőjű pohárral vagy kiszúróval kiszaggatjuk.

3. A fánkokat konyharuhával letakarva 15-20 percig kelesztjük, majd forró olajban mindkét oldalukat aranybarnára sütjük.

4. A szószhoz egy forró edénybe öntünk 2 dl meggylevet, hozzáadjuk a cukrot, a magozott meggyet, majd felforraljuk. Besűrítjük a maradék fél dl meggylében elkevert vaníliás pudingporral. Melegen vagy hidegen a fánk mellé találjuk.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük