Csicseriborsó-krémleves

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Csicseriborsó-krémleves

Hozzávalók 4 személyre

  • 25 dkg csicseriborsó
  • 3-4 db babaérlevél
  • 1,5 l víz
  • 1 ek só
  • fehérbors
  • 1 tk kurkuma
  • ételízesítő
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 1,5 dl joghurt
Recept idők

Elkészítés:

A csicseriborsót előző este beáztatjuk. Másnap egy edénybe tesszük, felöntjük vízzel, majd hozzáadjuk a babérleveleket. A víz mennyisége ízlés szerint variálható. Én kicsit sűrűbbre szoktam készíteni a krémleveseket, így kevesebb vizet teszek bele. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a kurkumát és az ételízesítőt. Beletesszük a fokhagymagerezdeket, majd közepesnél kicsit alacsonyabb lángon puhára főzzük (kb 1,5 óra). Amikor a csicseriborsó megpuhult, eltávolítjuk a babérleveleket és egy botmixer segítségével pépesítjük. Ha szeretnénk, pár szem csicseriborsót is kivehetünk a tálaláshoz. Hozzáadjuk a natúr joghurtot és még egyet forralunk rajta.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük