Ribizlis hajdinapuding
Ribizlis hajdinapuding
Hozzávalók 4 személyre
- ½ bögre hajdina
- ½ bögre kókuszreszelék
- 1 bögre rizstej
- 2 bögre víz
- 5 dkg aszalt vörös áfonya
- ¼ tk őrölt kardamom
- ½ tk őrölt fahéj
- fél citrom leve
Tetejére
- ribizli
- 1 cs. zselatin
Elkészítés:
Egy fazékban felforraljuk a folyadékokat, majd beledobjuk a mazsolát. Fűszerezzük kardamommal, őrölt fahéjjal és fokozatosan beleszórjuk a hajdinát, majd a kókuszreszeléket, közben kézi habverővel kevergetjük. Megsózzuk, belefacsarjuk fél citrom levét. Puhára főzzük, majd összeturmixoljuk (vagy botmixerrel pürésítjük). Poharakba töltjük, ribizlivel díszítjük, és vízben feloldott zselatinnal átfényezzük. Alaposan lehűtve fogyasztjuk.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept