Túrós-snidlinges rúd

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Túrós-snidlinges rúd

Hozzávalók 4 személyre

  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg túró
  • 25 dkg vaj
  • 2 dkg élesztő
  • 1 dl tej
  • 1 tk cukor
  • 2-3 tk só
  • 1 marék apróra vágott snidling
  • 15 dkg reszelt sajt (a tetejére)
  • 1 db tojás a lekenéshez
Recept idők

Elkészítés:

Az élesztőt morzsoljuk bele a langyos, cukros tejbe, majd futtassuk fel.

A lisztet keverjük össze a sóval, majd adjuk hozzá a felkockázott, hideg vajat, és kezdjük el összemorzsolni.

Amikor már kellően morzsalékos, adjuk hozzá az előzőleg villával összenyomkodott túrót, és az apróra vágott snidlinget, majd szintén keverjük alaposan össze. (Én a snidlinget ollóval vágtam össze.)

Ezután csináljunk a közepébe egy mélyedést, majd öntsük bele a felfuttatott élesztőt, és gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát.

Tegyük lisztezett felületre, majd takarjuk le a tállal, amiben összegyúrtuk, és hagyjuk szobahőmérsékleten 30 percig kelni.

Amikor a tészta megkelt, lisztezett felületen nyújtsuk ki kb. 1,5 cm vastagra, majd kenjük le az egész tojással, szórjuk meg a reszelt sajttal, és ízlés szerint vágjuk fel.

Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, és egymástól kicsit távolabb helyezzük rá a tésztarudakat.

Tegyük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 20-25 perc alatt süssük szép pirosra. (Én légkeverésnél 160 fokon, 20 percig sütöttem.)

Nagyon finom, a tésztája igen könnyű, a tetején pedig ropogós a pirosra sült sajt... A snidlinget ki is hagyhatjuk, de szerintem kár lenne, mert nagyon finom ízt ad neki.

1
2

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük