Túrós-snidlinges rúd
Túrós-snidlinges rúd
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg liszt
- 25 dkg túró
- 25 dkg vaj
- 2 dkg élesztő
- 1 dl tej
- 1 tk cukor
- 2-3 tk só
- 1 marék apróra vágott snidling
- 15 dkg reszelt sajt (a tetejére)
- 1 db tojás a lekenéshez
Elkészítés:
Az élesztőt morzsoljuk bele a langyos, cukros tejbe, majd futtassuk fel.
A lisztet keverjük össze a sóval, majd adjuk hozzá a felkockázott, hideg vajat, és kezdjük el összemorzsolni.
Amikor már kellően morzsalékos, adjuk hozzá az előzőleg villával összenyomkodott túrót, és az apróra vágott snidlinget, majd szintén keverjük alaposan össze. (Én a snidlinget ollóval vágtam össze.)
Ezután csináljunk a közepébe egy mélyedést, majd öntsük bele a felfuttatott élesztőt, és gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát.
Tegyük lisztezett felületre, majd takarjuk le a tállal, amiben összegyúrtuk, és hagyjuk szobahőmérsékleten 30 percig kelni.
Amikor a tészta megkelt, lisztezett felületen nyújtsuk ki kb. 1,5 cm vastagra, majd kenjük le az egész tojással, szórjuk meg a reszelt sajttal, és ízlés szerint vágjuk fel.
Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, és egymástól kicsit távolabb helyezzük rá a tésztarudakat.
Tegyük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 20-25 perc alatt süssük szép pirosra. (Én légkeverésnél 160 fokon, 20 percig sütöttem.)
Nagyon finom, a tésztája igen könnyű, a tetején pedig ropogós a pirosra sült sajt... A snidlinget ki is hagyhatjuk, de szerintem kár lenne, mert nagyon finom ízt ad neki.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept