Spagetti al limone
Spagetti al limone
Hozzávalók 4 személyre
- 1 cs durum spagetti
- 2-3 citrom
- 1 cs petrezselyem
- 15 dkg pecorino sajt
- 10 gerezd fokhagyma
- 1 dl olívaolaj
Elkészítés:
A tésztát sós vízben kifőzzük (al dente).
A citomhéjakból egy zöldségpucolóval vékonyan levágunk pár csíkot a díszítéshez, a többi héjrészt lereszeljük, majd levüket kinyomjuk.
A fokhagymagerezdeket szétnyomkodjuk, bedörzsöljük velük körbe a tálat is, amibe a főtt tésztát szervírozzuk.
A kinyomott fokhagymagerezdekre rálöttyintjük a olívaolajat, a citromok kifacsart levét, héját és a felaprított petrezselymet.
Erre kerül forrón a leszűrt (de nem leöblített!) tészta.
Összeforgatjuk, lefedve néhány percig állni hagyjuk.
Forrón, a lereszelt pecorino sajttal megszórva fogyasztjuk!
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció