Pillekönnyű diós sütemény
Őzgerinc- vagy püspökkenyérformában 1 adag.
Pillekönnyű diós sütemény
Hozzávalók 4 személyre
- 5 db tojás
- 1 csomag sütőpor
- 100 g darált dió
- 65 g liszt
- 50 g cukor
- 2 ek méz
- 1 teáskanál rumaroma
Elkészítés:
A tojásfehérjét habbá verjük a cukorral.
Összekeverjük a száraz hozzávalókat, a darált diót a sütőporral elkevert lisztet, a csipet sót, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját, a mézet, és beletesszük a rumaromát.
Végül óvatosan hozzákeverjük a habbá vert tojásfehérjét.
Vajazott, lisztezett formába simítjuk, és előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. (170 fok kb 35 perc)
Ha kihűlt, kiborítjuk a formából, és megszórjuk porcukorral a tetejét. Kettévághatjuk és megkenhetjük - savanykás - pl. málnalekvárral.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept