Gesztenyés tekercs
Gesztenyés tekercs
Hozzávalók 8 személyre
- 25 dkg darált háztartási keksz
- 18 dkg vaj
- 10 dkg cukor
- 0,5 dl rum
- 1 ek kókuszreszelék
- 2 kk kakaópor
- A krémhez:
- 25 dkg gesztenyemassza
- 12 dkg vaj
- 10 dkg cukor
- 0,5 dl rum
- 1 kk kókuszreszelék
- A mázhoz:
- 10 dkg csokoládé
- 5 dkg kakaó
- 3 evőkanál tej
- 10 dkg porcukor
- 5 dkg vaj
Elkészítés:
A kekszet a puha vajjal, a cukorral, a rummal, a kókuszreszelékkel és a kakaóval összedolgozzuk, és amíg a töltelék elkészül, félretesszük. (Ha esetleg nem állna össze teljesen a tészta, egy kis tejet lehet még hozzáadni).
A gesztenyepürét áttörjük burgonyanyomón, és a puha vajjal, a cukorral, a rummal meg a kókuszreszelékkel összekeverjük.
A kekszmassza felét nyújtófával kinyújtjuk egy tiszta, nedves konyharuhán. A tetejére darált kekszet szórunk és így nyújtjuk ki. A gesztenyetöltelék felét rákenjük, majd a konyharuha segítségével felgöngyöljük. A másik tekercset is ugyanígy elkészítjük, majd 1 órára a hűtőbe tesszük.
A mázhoz a hozzávalókat összeforraljuk, és bevonjuk vele a tekercseket. A süti tetejét díszíthetjük egy kis kókuszreszelékkel, darált dióval vagy mogyoróval is.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept