Fahéjas sütemény egész körtével

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ez a sütemény azért különleges, mert a tésztájába egész körte kerül bele. Sülés közben a fahéj és a körte illata lengi be a lakást. Látványos és nagyon finom!

Fahéjas sütemény egész körtével

Hozzávalók 4 személyre

A körte főzéséhez

  • 2 l víz
  • 100 g kristálycukor

A töltelékhez

  • 3 db nagyobb körte

A tésztához

  • 4 db tojás
  • 120 g cukor
  • 1 cs.van.cukor
  • 180 g liszt
  • fél csomag sütőpor
  • 1 csipet só
  • 1 kk fahéj
  • 100 ml olívaolaj
  • 60 g vaj (olvasztott)
Recept idők

Elkészítés:

Egy edényben felforraljuk a vizet a cukorral együtt, és 5 percre belerakjuk főni a körtéket.
Ezután a körtéket kivesszük, majd hagyjuk lecsepegni.
Levágjuk az aljukat, hogy majd stabilan megtudjanak állni a formában.
Megforgatjuk a körtéket lisztben (kb. a háromnegyedükig), majd beleállítjuk őket a sütőpapírral bélelt 30x10 cm-es sütőformába.

A tésztához a tojásokat keverjük habosra a cukorral, a lisztet pedig összekeverjük a sütőporral, fahéjjal és a csipet sóval.
Az olívaolajat és az olvasztott vajat a tojásos cukros keverékhez öntjük, majd jól elkeverjük.
Fokozatosan hozzákeverjük a sütőporos lisztet, és jól átkeverjük a tésztát.
A tésztát a körték köré öntjük a formába, és meghintjük kevés fahéjas cukorral a tetejét.
A körték csúcsát (szárát is) betekerjük kevés alufóliával, nehogy túlsüljenek, megégjenek.
170 C-ra előmelegített sütőben kb. 35-40 perc alatt aranybarnára sütjük.(Tűpróbával ellenőrizzük.)
Porcukorral megszórva tálaljuk.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük