Fahéjas sütemény egész körtével
Ez a sütemény azért különleges, mert a tésztájába egész körte kerül bele. Sülés közben a fahéj és a körte illata lengi be a lakást. Látványos és nagyon finom!
Fahéjas sütemény egész körtével
Hozzávalók 4 személyre
A körte főzéséhez
- 2 l víz
- 100 g kristálycukor
A töltelékhez
- 3 db nagyobb körte
A tésztához
- 4 db tojás
- 120 g cukor
- 1 cs.van.cukor
- 180 g liszt
- fél csomag sütőpor
- 1 csipet só
- 1 kk fahéj
- 100 ml olívaolaj
- 60 g vaj (olvasztott)
Elkészítés:
Egy edényben felforraljuk a vizet a cukorral együtt, és 5 percre belerakjuk főni a körtéket.
Ezután a körtéket kivesszük, majd hagyjuk lecsepegni.
Levágjuk az aljukat, hogy majd stabilan megtudjanak állni a formában.
Megforgatjuk a körtéket lisztben (kb. a háromnegyedükig), majd beleállítjuk őket a sütőpapírral bélelt 30x10 cm-es sütőformába.
A tésztához a tojásokat keverjük habosra a cukorral, a lisztet pedig összekeverjük a sütőporral, fahéjjal és a csipet sóval.
Az olívaolajat és az olvasztott vajat a tojásos cukros keverékhez öntjük, majd jól elkeverjük.
Fokozatosan hozzákeverjük a sütőporos lisztet, és jól átkeverjük a tésztát.
A tésztát a körték köré öntjük a formába, és meghintjük kevés fahéjas cukorral a tetejét.
A körték csúcsát (szárát is) betekerjük kevés alufóliával, nehogy túlsüljenek, megégjenek.
170 C-ra előmelegített sütőben kb. 35-40 perc alatt aranybarnára sütjük.(Tűpróbával ellenőrizzük.)
Porcukorral megszórva tálaljuk.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept