Epres-aszús tortácska
Epres-aszús tortácska
Hozzávalók 8 személyre
- 10 dkg simaliszt
- 10 dkg eper
- 5 dkg vaj
- 2 db tojás
- 1 kiskanálnyi sütőpor
- 1 evőkanál barna nádcukor
- 2 evőkanál méz (gesztenye)
- 1 dl tokaji aszú
- 2 evőkanál eper-narancs lekvár
- 1 evőkanálnyi reszelt narancshéj
Elkészítés:
A vajat a cukorral és a mézzel habosra keverjük, majd hozzáadjuk a reszelt narancshéjat, a lekvárt és az egyik tojást. Jól kikeverjük, majd hozzáadjuk a másik tojást, azzal is habosra keverjük a masszát. Mikor egyenletesen elkevertük, hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, és az aszút, majd az egészet alaposan eldolgozzuk.
Mikor a masszánk elkészült, kiolajozott muffinformába adagoljuk úgy, hogy háromnegyedig töltünk vele egy-egy formát. Minden formába egy-egy nagyobb szem epret, gerezdekre vágva elhelyezünk, majd a tetejére szeletelt mandulát szórunk.
Előmelegített sütőben, 190 fokon, 25-30 perc alatt készre sütjük, tűpróbával ellenőrizzük.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept