Diós, zabpelyhes keksz

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Lezárt dobozban több napig is eláll. Finom omlós keksz.

Diós, zabpelyhes keksz

Hozzávalók 2 személyre

  • 60 g zabliszt
  • (vagy zabpehely ledarálva)
  • 1 csipet só
  • 15 g nyírfacukor
  • 1 nagy csipetnyi sütőpor
  • 55 g puha margarin
  • 1 db tojássárgája
  • pár csepp rumaroma
  • 50 g darált dió
  • kb. 4 kocka étcsoki
Recept idők

Elkészítés:

A hozzávalókat tálba rakjuk, és alaposan összegyúrjuk, míg össze nem áll a tészta. Ha túl nehezen áll össze, 1 kiskanál tejföllel lágyíthatunk rajta, de ne legyen ragacsos. Ha(mégis)pedig ragacsos lenne, tegyünk még hozzá kevés darált zabpelyhet.
Egy kisebb tepsibe sütőpapírt teszünk, kis gombócokat formázunk, a tésztából, amiket ellapítunk a tenyerünkkel, és a tepsibe rakosgatjuk egymástól egy kicsit távolabb.
Előmelegített sütőbe toljuk, ahol 170 fokon kb. 12 perc alatt világosra sütjük.
Kivesszük a tepsit a sütőből, és hagyjuk kb. 5-10 percet pihenni, mert ekkor még puhák és törékenyek a kekszeink.
Közben mikróba megolvasztjuk a csokoládét, a kihűlt kekszeket félig megmártjuk a csokiba, rácsra rakjuk, hogy a felesleges csoki lecsepegjen.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük