Diós, zabpelyhes keksz
Lezárt dobozban több napig is eláll. Finom omlós keksz.
Diós, zabpelyhes keksz
Hozzávalók 2 személyre
- 60 g zabliszt
- (vagy zabpehely ledarálva)
- 1 csipet só
- 15 g nyírfacukor
- 1 nagy csipetnyi sütőpor
- 55 g puha margarin
- 1 db tojássárgája
- pár csepp rumaroma
- 50 g darált dió
- kb. 4 kocka étcsoki
Elkészítés:
A hozzávalókat tálba rakjuk, és alaposan összegyúrjuk, míg össze nem áll a tészta. Ha túl nehezen áll össze, 1 kiskanál tejföllel lágyíthatunk rajta, de ne legyen ragacsos. Ha(mégis)pedig ragacsos lenne, tegyünk még hozzá kevés darált zabpelyhet.
Egy kisebb tepsibe sütőpapírt teszünk, kis gombócokat formázunk, a tésztából, amiket ellapítunk a tenyerünkkel, és a tepsibe rakosgatjuk egymástól egy kicsit távolabb.
Előmelegített sütőbe toljuk, ahol 170 fokon kb. 12 perc alatt világosra sütjük.
Kivesszük a tepsit a sütőből, és hagyjuk kb. 5-10 percet pihenni, mert ekkor még puhák és törékenyek a kekszeink.
Közben mikróba megolvasztjuk a csokoládét, a kihűlt kekszeket félig megmártjuk a csokiba, rácsra rakjuk, hogy a felesleges csoki lecsepegjen.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept