Padlizsánfelfújt
Hidegen is melegen is finom,bármilyen szezonális zöldségből készíthetjük, akár köretként is fogyaszthatjuk, diétába is beilleszthető!
Padlizsánfelfújt
Hozzávalók 2 személyre
- 1 db padlizsán
- 1 db sárgarépa
- 1 fej vöröshagyma
- 1 db kisebb karalábé
- pár szál petrezselyem
- 3 db tojás
- só
- bors
- ételízesítő
- kevés vaj és morzsa a formákhoz
Elkészítés:
A padlizsánt kettévágjuk, majd sütőben puhára sütjük.
Közben a többi zöldséget pucoljuk, felvágjuk mindet, kivéve a petrezselymet és puhára pároljuk.
Ha megpárolódtak a zöldségek, lecsepegtetjük, hozzáadjuk a megsült padlizsán belsejét, a tojások sárgáját, a fűszereket, a petrezselyemleveleket, összekeverjük, és botmixerrel enyhén aprítsuk össze.
A tojásfehérjéket verjük kemény habnak egy csipet sóval, végül fogassuk lazán a zöldséges masszába.
Kivajazott morzsával hintett formákba töltjük, és előmelegített sütőben készre sütjük 180 fokon kb. 20-25 perc alatt.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept