Marcipános, mézes szív
Egy régi mézeskalács receptet alakítottam át, számos próbálkozással. A családom kedvence.
Marcipános, mézes szív
Hozzávalók 4 személyre
- 25 dkg liszt
- 8 dkg cukor
- 8 dkg vaj
- 1 db tojás
- 15 dkg méz
- 1 teáskanál szódapor
- 2 evőkanál darált mandula
- fél csomag mézeskalács fűszerkeverék
- étcsokoládé
- fehér csokoládé
- marcipán
- eperlekvár
- karácsonyi dekoráció
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd egy órán keresztül hűtőben pihentetjük. Fél cm vastagra nyújtjuk, és szív alakú kiszúróval kiszúrjuk, majd 180 C°-os sütőben 10 perc alatt világosra sütjük. Ezután eperlekvárral megkenjük a tetejét, majd a szív alakú kiszúrónkkal marcipánból kiszúrt szívet ragasztunk rá. Étcsokoládéval áthúzzuk, fehér csokoládéval díszítjük, közepére karácsonyi dekorációt tehetünk. Nagyon finom és azonnal puha!
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept