Pulykanyakleves
Pulykanyakleves
Hozzávalók 6 személyre
- 1 kg pulykanyak
- 4 szál sárgarépa
- 3 szál petrezselyemgyökér
- 1 fej vöröshagyma
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 1 darabka zellergumó
- néhány kelkáposztalevél
- 1 db zöldpaprika
- só
- szemes bors
- szerecsendió reszelve
- vegeta
- kurkuma
Elkészítés:
A zöldségeket megtisztítjuk, nagyobb hasábokra vágjuk. A nyakat alaposan átmossuk, hideg vízben feltesszük főni, ha felforr, lehabozzuk. Beletesszük a paprikát, a sót, a borsot, a hagymákat, a zöldségeket, és lassan gyöngyözve készre főzzük. Kb. 2 óra. A levest szűrjük át. A feldarabolt zöldségekkel illetve a húst külön kínáljuk, külön sós vízben főzzünk ki hozzá tésztát vagy daragaluskát. (Így ha van maradék alaplé, hűtőben tárolva másnapra sem romlik meg). Forrón tálaljuk!
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept