Diós-narancsos kocka
Közeleg a karácsony, s mivel ez a süti az ünnep ízeit idézi, most legelőször kipróbáltam, hogy az ünnepekre tökéletesítsem! De annyira jól sikerült, hogy ezen már semmit nem kell változtatnom, mind elfogyott!
Diós-narancsos kocka
Hozzávalók 6 személyre
- 10 dkg cukor
- 10 dkg darált dió
- 1 tasak sütőpor
- 2,5 dl szénsavas ásványvíz
- 15 dkg liszt
- 10 evőkanál gyümölcslé v agy kávé
A krémhez
- 3 dl habtejszín
- 1 evőkanál porcukor
- 1 narancs reszelt héja
- 10 dkg apróra vágott dió
Elkészítés:
A cukrot az ásványvízbe keverjük. Addig kevergetjük, amíg a cukor teljesen felolvad. A lisztet, a sütőport és a diót összekeverjük, és a cukros vízhez adjuk, jól kikavarjuk. 22 x 35 cm-es sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a tésztát, 160 fokos sütőben nagyjából 25 perc alatt megsütjük. A megsült tésztát még melegen tálcára borítjuk, a sütőpapírt eltávolítjuk róla. Mikor kihűlt, villával megszurkáljuk a tésztát, és belocsoljuk. A habot felverjük, hozzáadjuk a cukrot, majd a tetejére simítjuk. A dióval és a narancshéjjal megszórjuk, hűtőbe tesszük, majd kínáljuk.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept