Rozmaringos sertésszűz forralt boros körtével
Rozmaringos sertésszűz forralt boros körtével
Hozzávalók 4 személyre
Forralt bor
- 1 üveg száraz vörösbor
- kb. 4 - 5 ek cukor
- 2 fahéjrúd
- 8 szem szegfűszeg
- 4 szem szegfűbors
- fél narancs
- 2 db csillagánizs
Rozmaringos sertésszűz
- 2 db sertésszűz
- 1 nagyobb ág rozmaring
- durva szemű tengeri só
- bors,
- 5 dkg vaj
- kevés olaj
Továbbá
- 8 db kemény körte
Elkészítés:
1. A bort egy fazékba öntjük, hozzáadjuk a cukrot, a fűszereket, a narancsot, majd forráspontig melegítjük, és elzárjuk alatta a lángot. (Célszerű előző nap elkészíteni, így még intenzívebb aromájú lesz.)
2. A szüzet lehártyázzuk, és kevés olajjal meglocsoljuk. Egy mozsárban összezúzzuk a rozmaringot a sóval, és alaposan bedörzsöljük a hús minden oldalát vele. Megszórjuk frissen őrölt borssal, és folpackkal letakarva, hűtőben pihentetjük legalább 1 órán át.
3. A forralt bort egy lábasba öntjük (akkorába, amelybe elférnek majd a körték), belehelyezzük a hámozott körtét, és alacsony lángon puhára főzzük. Közben forgassuk át a körtéket, hogy mindenhol érje a bor.
4. Egy serpenyőt felhevítünk, beledobjuk a vajat, öntünk hozzá egy kevés olajat, és körbepirítjuk benne a húst. Ha a hús minden oldala szép színt kapott, lejjebb vesszük a lángot, hozzáöntünk 1 dl - t abból a borból, amiben főttek a körték, és fedő alatt kb. 15 perc alatt készre sütjük a húst. (Félidőben fordítsuk át.)
Vajas burgonyapürével kínáljuk.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept