Parajos, baconös sertéstekercs párolt rizzsel

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Unokahúgom párjától tanultam ezt a receptet, és a családomnak készítem!

Parajos, baconös sertéstekercs párolt rizzsel

Hozzávalók 4 személyre

  • 0,5 kg csont nélküli sertéskaraj
  • 25 dkg paraj
  • 20 dkg sajt
  • 10 dkg bacon
  • bors
  • liszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa
  • olaj
  • rizs
  • vaj
Recept idők

Elkészítés:

Kevés vajat megolvasztunk, és megfonnyasztjuk rajta a parajt. Sóval, borssal, fokhagymával ízesítjük. Reszelt sajttal megszórjuk, majd lisztet hozzáadva megfelelő állagúra sűrítjük. (Ne legyen folyékony!) Kihűtjük.

Közben a karajt felszeleteljük, kiklopfoljuk, majd sóval, borssal ízesítjük. Ha a paraj kihűlt, a sertésszeleteket kiterítjük, a szeletelt bacont ráfektetjük, és erre a kihűlt parajból kis csíkot fektetünk. Szorosan felgöngyöljük, majd bepanírozzuk (előbb lisztbe, majd tojásba, végül zsemlemorzsába forgatjuk). Bő olajban kisütjük.

A rizst hagyományos módon készítjük el hozzá. Ha a hús kisül, felkarikázzuk és a párolt rizzsel tálaljuk.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük