Diós ricottagombóc szőlős bormártással

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Diós ricottagombóc szőlős bormártással

Hozzávalók 4 személyre

Gombóchoz

  • 50 dkg ricotta
  • 15 dkg kukoricadara
  • 5 dl víz
  • fél kk só
  • zsemlemorzsa
  • 10 dkg őrölt dió

Mártás

  • 2 dl édes vagy félédes fehérbor
  • 3 ek cukor
  • 1 ek vaníliás pudingpor
  • 1 dl tejszín
  • fehérszőlő
Recept idők

Elkészítés:

1. A kukoricadarát szórjuk a forrásban levő sós vízbe, és addig kavargassuk, amíg jó kemény és nehezen keverhető nem lesz. Hagyjuk kicsit hűlni, majd adjuk hozzá a ricottát és keverjük egyneművé.

2. Pirítsuk meg a zsemlemorzsát, és keverjük össze a dióval.
Formáljunk a masszából gombócokat, és hempergessük meg a diós, morzsás keverékbe.

3. A mártáshoz a bort forraljuk fel a cukorral. A pudingport keverjük simára a tejszínnel, öntsük a borhoz, és kézi habverővel keverjük simára. A szőlőszemeket magozzuk ki, szórjuk a mártásba és forraljuk össze.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük