Diós ricottagombóc szőlős bormártással
Diós ricottagombóc szőlős bormártással
Hozzávalók 4 személyre
Gombóchoz
- 50 dkg ricotta
- 15 dkg kukoricadara
- 5 dl víz
- fél kk só
- zsemlemorzsa
- 10 dkg őrölt dió
Mártás
- 2 dl édes vagy félédes fehérbor
- 3 ek cukor
- 1 ek vaníliás pudingpor
- 1 dl tejszín
- fehérszőlő
Elkészítés:
1. A kukoricadarát szórjuk a forrásban levő sós vízbe, és addig kavargassuk, amíg jó kemény és nehezen keverhető nem lesz. Hagyjuk kicsit hűlni, majd adjuk hozzá a ricottát és keverjük egyneművé.
2. Pirítsuk meg a zsemlemorzsát, és keverjük össze a dióval.
Formáljunk a masszából gombócokat, és hempergessük meg a diós, morzsás keverékbe.
3. A mártáshoz a bort forraljuk fel a cukorral. A pudingport keverjük simára a tejszínnel, öntsük a borhoz, és kézi habverővel keverjük simára. A szőlőszemeket magozzuk ki, szórjuk a mártásba és forraljuk össze.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept