Sütőtökkrémes, majonézes csokitorta
Sütőtökkrémes, majonézes csokitorta
Hozzávalók 4 személyre
- _Tészta_
- 18 dkg liszt
- 18 dkg cukor
- 5 dkg kakaópor
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 2 dl majonéz
- 1, 5 dl meleg víz
Krém
- 25 dkg mascarpone
- 25 dkg sült tökpüré
- porcukor - ízlés szerint
Díszítés
- 5 dkg étcsokoládé
- 1 ek olaj
Elkészítés:
1. A sütőt előmelegítjük 180 °C - ra, egy kapcsos tortaformát (kb. 22 cm) kivajazunk, kilisztezünk.
2. A száraz hozzávalókat összevegyítjük, hozzáöntjük a vizet, majd a majonézt és fakanállal jól összekeverjük.
A masszát a formába simítjuk, és kb. 30 - 35 percig sütjük. (Végezzünk tűpróbát.) Ha megsült rácsra borítjuk és teljesen kihűtjük.
3. A krémhez megsütjük a tököt, a húsát kikaparjuk, majd villával jól összetörjük.
A kihűlt tökpürét a mascarponéval és a porcukorral kézi habverővel kihabosítjuk, és a piskótára simítjuk.
4. A csokoládét az olajjal vízgőz felett összemelegítjük, és tetszés szerint bevonjuk vele a tortát.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept