Parajos, baconös,sertéstekercs
Unokahúgom férjétől tanultam ezt a receptet, és a családomnak készítem.
Parajos, baconös,sertéstekercs
Hozzávalók 4 személyre
- 0,5kg csont nélküli sertéskaraj
- 25 dkg paraj
- 10 dkg sajt
- 10 dkg bacon
- só
- bors
- liszt
- tojás
- zsemlemorzsa
- olaj
- rizs
- vaj
- fokhagyma
Elkészítés:
Kevés vajat megolvasztunk, és megfonnyasztjuk rajta a parajt. Sóval, borssal, fokhagymával ízesítjük. Reszelt sajttal megszórjuk, majd liszttel megszórva megfelelő állagúra sűrítjük. (Ne legyen folyékony!) Kihűtjük.
Közben a karajt felszeleteljük, kiklopfoljuk, majd sóval, borssal ízesítjük. Ha a paraj kihűlt, a sertésszeleteket kiterítjük, a szeletelt bacont ráfektetjük, és erre a kihűlt parajból kis csíkot fektetünk. Szorosan felgöngyöljük, majd bepanírozzuk (előbb lisztbe, majd tojásba, végül zsemlemorzsába forgatjuk). Bő olajban kisütjük.
A rizst hagyományos módon készítjük el hozzá. Ha a hús kisült, felkarikázzuk, és a párolt rizzsel tálaljuk.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept