Köleskrokett
Gluténmentes, tejmentes.
Köleskrokett
Hozzávalók 6 személyre
- 2x125g főzőtasakos köles
- 3 db közepes nagyságú burgonya
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kk borsikafű/fehérbors
- 1 tk só
- 4 db tojás
A forgatáshoz
- kukoricaliszt
- _A sütéshez_ kókuszzsír
Elkészítés:
A kölest a tasakon lévő előírás szerint sós vízben megfőzzük, kihűtjük. A burgonyát megtisztítjuk, apró kockára vágjuk és sós vízben puhára főzzük, burgonyanyomó segítségével áttörjük, kihűtjük. A tojásokat keményre főzzük, megpucoljuk, felkockázzuk kihűtjük. Az összes alapanyagot összegyúrjuk, fűszerezzük. Végül kroketteket formázunk belőlük, kukoricalisztben meghempergetjük, és forró kókuszzsírban kisütjük. Salátával, egy csésze teával önálló vacsora, de a krokett lehet köret is, illetve főzelék feltét is.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept