Gyömbéres húsgombóc sült zöldségpürével
Igazi ízkavalkád, hiszen a zöldségek megőrzik a sütés során az ízüket, a kurkuma gyönyörű tavaszi színt varázsol a pürének, a gyömbéres húspogácsa pedig elképesztően finom.
Gyömbéres húsgombóc sült zöldségpürével
Hozzávalók 4 személyre
- 4 répa
- 2 fehérrépa
- 1 nagyobb karalábé
- 1 nagyobb zellergumó
- 1 babérlevél
- pár szem borókabogyó
- 1 kispoharas 12 % - os tejföl
- 1 ek étkezési keményítő
- 1 l húsalaplé vagy helyette leveskocka
- só
- bors
- kurkuma
- olívaolaj
- _Húsgombóchoz_
- 50 dkg csirke vagy pulyka darált hús
- 1 szikkadt, tejben áztatott zsemle
- 1 tojás
- 1 kisebb vöröshagyma
- 1 fej fokhagyma
- 1 csokornyi petrezselyem
- só
- citrombors (helyette bors és kevés citrom reszelt héja)
- 1 tk friss reszelt gyömbér
- zsemlemorzsa
Elkészítés:
A zöldségeket kb. egyforma nagyságú kockákra, vágjuk és egy sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, megcsurgatjuk olívaolajjal és előmelegített 250 °C - on megsütjük.
Amíg sül a zöldség, elkészítjük a húsgombócot és kisütjük.
Ha megsültek a zöldségek, félretesszük kb. az 1 / 3 - át, a többit felöntjük az alaplével, hozzáadjuk a borókabogyót és a babérlevelet, majd összeforraljuk. Turmixgépbe téve az egészet simára turmixoljuk. (Előtte vegyük ki a fűszereket.)
A tejfölt kikeverjük a keményítővel, hozzáöntjük a leturmixolt zöldségalaphoz, hozzáadjuk a félretett sült zöldségeket, ízesítjük és összeforraljuk.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept