Diós tekercs
A családom ebéd után gyors sütire vágyott, s mivel megvoltak hozzá az alapanyagok, nem volt kérdés, hogy ezt sütöm.
Diós tekercs
Hozzávalók 4 személyre
- 1 csomag leveles tészta
- 30 dkg darált dió
- édesítő
- 1 citrom héja
- mazsola
- 2 dl tejszín
Elkészítés:
A leveles tésztát szobahőmérsékleten kiolvasztjuk. Téglalap alakúra, vékonyra kinyújtjuk. A ledarált diót 1 deciliter tejszínnel felfőzzük, édesítjük, citromhéjat reszelünk bele, megszórjuk mazsolával. Ezt a diós masszát rákenjük a kinyújtott tésztára, szorosan feltekerjük, mint a bejglit, 1,5 cm szélesen felszeleteljük, és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk a csigákat. Előmelegített sütőben 180 fokon 20 percig sütjük. Kivesszük, és a maradék tejszínnel meglocsoljuk, visszatesszük a sütőbe, s még 5 percig sütjük.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept