Vargabéles őszi változat
Eredetileg mazsolával készül, de idénygyümölccsel is nagyon finom, illetve bármilyen aszalt gyümölccsel érdemes kipróbálni!
Vargabéles őszi változat
Hozzávalók 6 személyre
- 1 kg túró
- 25 dkg cérnametélt
- 1 cs réteslap (6lapos)
- 3 db tojás
- 1 db citrom reszelt héja
- 3 dl tejföl
- 25 dkg szőlő
- 15 dkg kókuszvirágcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- Tetejére: 1 db tojás
Elkészítés:
A tésztát sós vízben kifőzzük. A túrót szitán áttörjük. A tojások sárgáját a vaníliás cukorral és a kristálycukor 2/3 részével habosra keverjük. Hozzáadjuk a megtisztított szőlőt, a reszelt citromhéjat, a tejfölt és az áttört túrót. Összekeverjük, és beleforgatjuk a kifőtt tésztát. A tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan a masszához keverjük. Egy tepsit kivajazunk, kibéleljük a réteslap felével, úgy h a lapok között kevés olajjal megkenjük. Egyenletesen elosztjuk rajta a túrós masszát, majd befedjük a maradék réteslappal (a lapok között olajjal megkenjük). Tojással megkenjük a tetejét. Előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt, 150-160 fokon készre sütjük. Kockára vágva, porcukorral szórva tálaljuk.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept