Vargabéles őszi változat

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Eredetileg mazsolával készül, de idénygyümölccsel is nagyon finom, illetve bármilyen aszalt gyümölccsel érdemes kipróbálni!

Vargabéles őszi változat

Hozzávalók 6 személyre

  • 1 kg túró
  • 25 dkg cérnametélt
  • 1 cs réteslap (6lapos)
  • 3 db tojás
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 3 dl tejföl
  • 25 dkg szőlő
  • 15 dkg kókuszvirágcukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • Tetejére: 1 db tojás
Recept idők

Elkészítés:

A tésztát sós vízben kifőzzük. A túrót szitán áttörjük. A tojások sárgáját a vaníliás cukorral és a kristálycukor 2/3 részével habosra keverjük. Hozzáadjuk a megtisztított szőlőt, a reszelt citromhéjat, a tejfölt és az áttört túrót. Összekeverjük, és beleforgatjuk a kifőtt tésztát. A tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan a masszához keverjük. Egy tepsit kivajazunk, kibéleljük a réteslap felével, úgy h a lapok között kevés olajjal megkenjük. Egyenletesen elosztjuk rajta a túrós masszát, majd befedjük a maradék réteslappal (a lapok között olajjal megkenjük). Tojással megkenjük a tetejét. Előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt, 150-160 fokon készre sütjük. Kockára vágva, porcukorral szórva tálaljuk.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük