Céklás muffin gluténmentesen
Céklás muffin gluténmentesen
Hozzávalók 12 személyre
- 40 dkg cékla
- 25 dkg rizsliszt
- fél csomag sütőpor
- 4 ek kakaópor
- 10 dkg nyírfacukor
- 2 db tojás
- 1 dl szőlőmagolaj
- 1 dl tej
Díszítés
- 25 dkg vaj
- 20 dkg porcukor
- 1 ek kakaópor
Elkészítés:
A céklákat alaposan megmossuk, alufóliába csomagoljuk, és a sütőben kb. 200 fokon 1-1,5 órát sütjük. A kihűlt céklákat megpucoljuk, robotgéppel vagy botmixerrel pürésítjük. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A száraz hozzávalókat összekeverjük: liszt, kakaópor, sütőpor, porcukor. Hozzáadjuk a céklát, tojásokat kissé felverve, olajat, tejet. Lazán kikeverjük a tésztát. Muffinformákba töltjük, és előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt sütjük. Amíg sül, elkészítjük a krémet, robotgép segítségével habosra keverjük a vajat a porcukorral, majd hozzáadjuk a kakaóport is.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept