Ropogós vitaminsaláta
Hétvégén megint grillezés volt és már nagyon unom a szokásos salátákat, ezért most beújítottam és ez a legújabb kedvenc, most biztosan jó ideig folyamatosan készíteni fogom. Remekül illik a frissensültekhez, de önmagában fogyasztva, uzsonnára is kiváló.
Az aprítást leszámítva, nagyon egyszerű elkészíteni, és remélem, Mindenkinek nagy kedvence lesz.
Ropogós vitaminsaláta
Hozzávalók 8 személyre
- 3 szép nagy sárgarépa
- 1 fél fejes káposzta
- 1 póré hagyma
- 4 ek majonéz
- 6 ek lm tejföl
- 1 ek dijoni magos mustár
- fél citrom frissen facsart leve
- Ízlés szerint só
- frissen őrölt tarkabors
Elkészítés:
A zöldségeket alaposan megmosom, a sárgarépát meghámozom, mindent vékony csíkokra vágok, és egy nagy tálban alaposan összekeverem.
A majonézt elkeverem a tejföllel, a citrom levével, a mustárral, sózom, borsozom majd alaposan összekeverem. A keveréket a zöldségekhez adom, összeforgatom, és néhány órára hűtőbe teszem, hogy az ízek összeérjenek. Tálalás előtt megszórom frissen aprított petrezselyemzölddel.
Jó étvágyat kívánok!
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept