Leveles tésztában sült hal
Nagyon szeretjük a halat, és mindig próbálom változatosan elkészíteni.
Leveles tésztában sült hal
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg hal (harcsa)
- 1 fej vöröshagyma
- só
- bors
- pici citromlé
- fokhagyma
- 1 csomag leveles tészta
- 5 dkg parmezán
- sajt
- 1 db tojás
Elkészítés:
A halfiléket kockákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk és citromlével átdörzsöljük. Hagyjuk pár órát pácolódni.
Ragut készítünk. Az apróra vágott vöröshagymát kevés olajon megdinsztelem, hozzáadom a halhúsokat, a fűszereket, legvégén a parmezán sajtot.
A kinyújtott, liszttel meghintett leveles tésztát vágjuk egyforma darabokra.(Én halformájú darabokat vágtam.)
A tészta belsejét kenjük át felvert tojással.
Tegyük a közepükre az elkészített ragut, majd a ragu tetejére kenjünk piros pestót.
A tészta két végét hajtsuk a halakra, majd fordítsuk meg a töltött tésztát úgy, hogy az illesztések alul legyenek.
Tegyük át egy tepsire őket.
Kenjük le ismét tojással.
A hal testére szórhatunk magkeveréket, a szemét egy-egy nagyobb magból rakjuk ki.
180 fokos sütőben süssük meg.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció