Leveles tésztában sült hal

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Nagyon szeretjük a halat, és mindig próbálom változatosan elkészíteni.

Leveles tésztában sült hal

Hozzávalók 4 személyre

  • 50 dkg hal (harcsa)
  • 1 fej vöröshagyma
  • bors
  • pici citromlé
  • fokhagyma
  • 1 csomag leveles tészta
  • 5 dkg parmezán
  • sajt
  • 1 db tojás
Recept idők

Elkészítés:

A halfiléket kockákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk és citromlével átdörzsöljük. Hagyjuk pár órát pácolódni.
Ragut készítünk. Az apróra vágott vöröshagymát kevés olajon megdinsztelem, hozzáadom a halhúsokat, a fűszereket, legvégén a parmezán sajtot.

A kinyújtott, liszttel meghintett leveles tésztát vágjuk egyforma darabokra.(Én halformájú darabokat vágtam.)
A tészta belsejét kenjük át felvert tojással.
Tegyük a közepükre az elkészített ragut, majd a ragu tetejére kenjünk piros pestót.
A tészta két végét hajtsuk a halakra, majd fordítsuk meg a töltött tésztát úgy, hogy az illesztések alul legyenek.
Tegyük át egy tepsire őket.

Kenjük le ismét tojással.

A hal testére szórhatunk magkeveréket, a szemét egy-egy nagyobb magból rakjuk ki.
180 fokos sütőben süssük meg.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük