Paradicsomos mozzarellás cukkini
Egyszerű, könnyű, nyári étel, köret, de önálló fogásként (akkor növeljük az adagot) kínálhatjuk. Érdemes kisebb,zsenge zöldségeket választani, amiben gyenge magok vannak.
Paradicsomos mozzarellás cukkini
Hozzávalók 2 személyre
- 1 db kicsi, vékony zsenge cukkini
- 3 db kis paradicsom
- 1 tasak mozzarella
- 2 csipet só
- 2 csipet őrölt bors
- 1 kk morzsolt bazsalikom
- 1 kk morzsolt oregánó
- 2 gerezd fokhagyma(préselve)
- 2-3 ek olívaolaj
- 4-5 levél friss bazsalikom
Elkészítés:
A megmosott cukkinit kb. 4- 5 mm vastag szeletekre vágjuk, meghintjük sóval. Papírtörlőn leitatjuk a nedvességet róla.
A megtisztított paradicsomokat és a mozzarellát vékonyan felszeleteljük.
Egy kisebb tepsit kikenünk 2-3 ek olívaolajjal, majd az előkészített cukkinikarikákat a tepsibe fektetjük. Rákenjük eloszlatva a préselt fokhagymát, meghintjük egy kevéske morzsolt oregánóval, és őrölt borssal.
Mindegyik cukkinikarikára teszünk egy-egy paradicsomkarikát, és megszórjuk morzsolt bazsalikommal. A felszeletelt mozzarellát rárakjuk a paradicsomok tetejére.
Előmelegített sütőben 170 fokon, hőlégkeveréssel kb. 15 perc alatt megsütjük.
Melegen, friss bazsalikomlevelekkel megszórva kínáljuk.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept