Zöldbableves

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Nem értettem, hogy miért mondja nagymamám a juliska-bableves az igazi nyári étel. Hát ma már tudom, nem szálkásodik meg, és nagyon finom. Gyerekkorom kedvenc "nyári levese" :-). Érdemes kutakodni utána a piacon.

Zöldbableves

Hozzávalók 4 személyre

  • fél kg zöldbab
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • 1 kisebb fej vöröshagyma vagy egy darab póréhagyma
  • 1 nagy csokor friss petrezselyem
  • 1 evőkanálnyi pirospaprika
  • 1 evőkanál rozsliszt
  • frissen őrölt bors
  • 2 ek olaj
  • ecet ízlés szerint
  • 1 zöldpaprika
  • 1-2 paradicsom
  • 1 dl tejföl
Recept idők

Elkészítés:

Egy evőkanál olajon megdinszteljük a hagymát, majd hozzáadjuk a felkarikázott sárgarépát és petrezselymet, és megsózzuk, 1-2 percig dinszteljük, majd felengedjük vízzel. Ezt követően beletesszük a zöldbabot, a zöldpaprikát, paradicsomot, 15-20 percig főzzük. Közben egy evőkanál olajon a rozslisztből rántást készítünk. Nem írom,hogy zsemleszínű rántást, mert a rozsliszt amúgy is barna, de csak 1 percig pirítom, és hozzáadom a paprikát, vízzel felengedem. Hozzáöntjük a levesünkhöz, majd ízesítjük ecettel, jó sok apróra vágott petrezselyemzölddel megszórjuk. Amikor kínáljuk, tejfölt adunk hozzá.
Mi alkalmanként zöldhagymát, vagy lilahagymát is szoktunk vele enni.

Jó étvágyat!

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük