Padlizsánragu
Gyakran készítem, energiaszegény és nagyon ízletes. Remek köret fogyókúrázóknak, cukorbetegeknek, de mindenkinek, aki szeretne egészségesen táplálkozni.
Padlizsánragu
Hozzávalók 2 személyre
- 2 db padlizsán
- 3-4 db paprika - legyen piros, sárga, ha van zöld
- pici chili ízlés szerint
- 1 db vöröshagyma
- 3-4 kisebb paradicsom
- 2 tk. méz (cukorbetegek édesítőt használjanak)
- 2 ek.olívaolaj
- fél citrom leve
- só
- frissen őrölt bors
Elkészítés:
Felkockáztam a padlizsánt, majd lesóztam, és egy pici friss citromlevet csavartam rá. (Nem szeretem, ha megbarnul a padlizsán.)
Közben felaprítottam a paprikát, a hagymát, a paradicsomot.
Két teflon serpenyőt szoktam használni a ragu készítéséhez. Az egyikbe teszem az olívaolaj felét, majd rádobom a kinyomkodott padlizsánt, a másikba az olajon megdinsztelem a hagymát és a paprikát, ráteszek egy kis chilit, pici sót, borsot, majd a felkockázott paradicsomot, rácsepegtetem a mézet (cukorbetegek használjanak édesítőszert). Közben a padlizsánt is rázogatom, hogy egyenletesen megsüljön, majd ráborítom a padlizsánkockákat a paprikás masszára, hagyom egy két percig rotyogni, majd tálalható.
Lehet önálló ételként fogyasztani, vagy köretként használni, de hidegen kenyérrel is finom.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept