Csalamádé télire
A zöldségek ízlés szerint tovább variálhatók, pl. nem rontja el a patisszon, a gyöngyhagyma, a lilakáposzta sem! Fűszerezhetjük még korianderrel, mustármaggal, akár kaporral is.
Csalamádé télire
Hozzávalók 8 személyre
- káposzta
- uborka
- zöldparadicsom
- hagyma
- paprika
- sárgarépa
- 15 dkg só
- 2,5 dl 20%-os ecet
- 40 dkg cukor
- 1 kk nátrium benzoát
- 1kk bor kénpor
- köménymag
- egész bors
- A zöldségeknek összesen 5 kg-nak kell lenniük.
Elkészítés:
A káposztát legyaluljuk, az uborkát, a hagymát, a paprikát, a zöldparadicsomot, a sárgarépát karikára szeljük, és egy tálba tesszük. A sót, az ecetet a tartósítószereket és a fűszereket is hozzáadjuk (víz hozzáadására nincs szükség). Összekeverjük, letakarva állni hagyjuk 1 napig, majd lazán üvegekbe rakjuk, lezárjuk, és mehet a kamrába!
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept