Mexikói sertésragu jázminrizzsel
Mexikói sertésragu jázminrizzsel
Hozzávalók 2 személyre
- 4 szelet sertéskaraj
- 2 dl tejszín
- 1 dl tej
- 150 g kukorica
- 1 db vöröshagyma, finomra aprítva
- 6-8 db szárított paradicsom
- 1 db piros chili paprika (ízlés szerint adagolva)
- 1 tk paprikakrém
- ½ tk fűszerpaprika
- 1 kis marék friss petrezselyemzöld
- 1 kis marék friss bazsalikom
- olívaolaj
- só
- bors
- 1 bögre jázminrizs
Elkészítés:
Első lépésként a szárított paradicsomot tejbe áztatjuk.
A vöröshagymát finomra aprítjuk, közben egy wok serpenyőben olívaolajat hevítünk, majd megpirítjuk benne a hagymát. Hozzáadjuk a felaprított chilipaprikát. Sóval, borssal megszórjuk.
A karajszeleteket csíkokra vágjuk, sóval, borssal fűszerezzük, majd megsütjük az olajon. Hozzáadjuk a pirospaprikát és a kukoricát. Tovább pirítjuk. Ha a húscsíkokon látjuk, hogy szép színt kaptak, hozzáöntjük a tejszínt. Felforraljuk, majd beletesszük a paprikakrémet.
Hozzáadjuk a tejbe áztatott, szárított paradicsomot a tejjel együtt. Addig főzzük, amíg a szósz besűrűsödik. Ízlés szerint még sózzuk, borsozzuk, ha szükséges.
Utolsó lépésként beleszórjuk a felaprított friss petrezselymet és bazsalikomot, majd elkeverjük.
Főtt jázminrizzsel tálaljuk és rózsaborssal, petrezselyemmel díszítjük.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept