Mexikói sertésragu jázminrizzsel

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Mexikói sertésragu jázminrizzsel

Hozzávalók 2 személyre

  • 4 szelet sertéskaraj
  • 2 dl tejszín
  • 1 dl tej
  • 150 g kukorica
  • 1 db vöröshagyma, finomra aprítva
  • 6-8 db szárított paradicsom
  • 1 db piros chili paprika (ízlés szerint adagolva)
  • 1 tk paprikakrém
  • ½ tk fűszerpaprika
  • 1 kis marék friss petrezselyemzöld
  • 1 kis marék friss bazsalikom
  • olívaolaj
  • bors
  • 1 bögre jázminrizs
Recept idők

Elkészítés:

Első lépésként a szárított paradicsomot tejbe áztatjuk.

A vöröshagymát finomra aprítjuk, közben egy wok serpenyőben olívaolajat hevítünk, majd megpirítjuk benne a hagymát. Hozzáadjuk a felaprított chilipaprikát. Sóval, borssal megszórjuk.

A karajszeleteket csíkokra vágjuk, sóval, borssal fűszerezzük, majd megsütjük az olajon. Hozzáadjuk a pirospaprikát és a kukoricát. Tovább pirítjuk. Ha a húscsíkokon látjuk, hogy szép színt kaptak, hozzáöntjük a tejszínt. Felforraljuk, majd beletesszük a paprikakrémet.

Hozzáadjuk a tejbe áztatott, szárított paradicsomot a tejjel együtt. Addig főzzük, amíg a szósz besűrűsödik. Ízlés szerint még sózzuk, borsozzuk, ha szükséges.

Utolsó lépésként beleszórjuk a felaprított friss petrezselymet és bazsalikomot, majd elkeverjük.

Főtt jázminrizzsel tálaljuk és rózsaborssal, petrezselyemmel díszítjük.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük