Gyros sós palacsintában, salátával
Saját ötlet alapján készített recept. Nem a legegyszerűbb, de nagyon finom.
Gyros sós palacsintában, salátával
Hozzávalók 4 személyre
- 3 db tojás
- 1 mokkáskanál só
- 50 dkg liszt
- szénsavas ásványvíz
- 40 dkg csirkemell
- 1 cs. gyros csirkefalatok tzatzikivel alap
- olaj
- 1 kis doboz natúr joghurt
- 1 kis fej lilahagyma
- 1 kicsi jégsaláta
- 1 kis szál sárgarépa
- víz
Elkészítés:
Az apróra vágott csirkemellet olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a csirkefalatok fűszert, adunk hozzá pár csepp vizet és fedő alatt pár percig puhítjuk. Azután a fedőt levesszük, és szép pirosra sütjük. Ezután elkészítjük a sós palacsintát. A tojásokat a sóval habosra kavarjuk, majd hozzáadjuk a lisztet. Ezeket összedolgozzuk és ásványvízzel lazítjuk a tésztát. A palacsintatészta sűrűségét egyénileg határozzuk meg, de ne legyen túl híg. Bevonatos serpenyőben kisütjük a palacsintákat.
A salátához apró csíkokra szeletlejük a hagymát, a jégsalátát és a sárgarépát. A joghurtot egy tálban összekeverjük a tzatziki fűszerrel, ezután belehelyezzük a saláta hozzávalóit. Ezt hűtőbe tesszük, és hagyjuk összeérni az ízeket. Amikor mindennel kész vagyunk, akkor tálalhatunk. A sós palacsinta egyik felére tegyünk a pirosra sült gyros csirkéből, majd hajtsuk rá a palacsinta másik felét, és kínáljunk hozzá a hideg salátát.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept